Skikke og traditioner om forlovelsesringe 

I mange år hundrede har forlovelsesringe været en del af vores kultur, som et symbol på kærlighed og intentionen om et ægteskab. Den kendte skik om forlovelsesringe, går faktisk helt tilbage til oldtidens Egypten, hvor man brugte en ring som et symbol på uendelig kærlighed. 


Forlovelsesringe i forskellige kulturer 

Forlovelsesringe er i dag, stadig en del af rigtige mange kulturer som en tradition. I de vestlige lande - herunder Danmark, bruger vi en forlovelsesring som en symbolsk gestus, med hensigten om at blive gift. Her der meget traditionelt at forære sin partner en smuk ring med en form for en eller flere ædelsten, der skal symbolisere kærlighedens værdi. 

I andre kulturer, bruges forlovelsesringen også som et symbol på familiesammenføring og formueoverførsel. I Indien er det traditionelt, at man sammen med forlovelsesringen giver andre værdifulde gaver, for vise respekt overfor ens partner og partneres familie. 


Hvordan skal ringes bæres? 

I Danmark kender vi normalt til, at forlovelsesringen bæres på venstre ringfinger, mens vielsesringen bæres på højre. Det er stik modsat af mange engelsktalende lande, som gør det omvendt. Dog er det vidt forskelligt fra kultur til kultur, hvad der er tradition. Der er nogle lande som har til tradition at bære sin forlovelsesring på en bestemt finger, for at symbolisere at de er i et forhold. Så måden man bærer ringen på, kan være meget kulturbestemt og handler mest af alt om hvilke traditioner, man vælger at følge. 


Den smukke gestus 

Alt i alt kommer skikke og traditioner sig ikke så nøje, så længe man er glad som par. Det vigtigste når man går ud og vælger en forlovelsesring til sin partner, er at man har øje for det personlige touch, partners stil og ikke mindst den smukke gestus. At blive forlovet er nemlig en vigtig del af vores samfund, og generelt det at vise sin uendelige kærlighed til hinanden.