Hvad skal dit barn efter folkeskolen?

Er dit barn kommet igennem folkeskolen? Så er det tid til at vælge det næste skridt. Men hvad kan man vælge? Læs denne oversigt og bliv klogere på de mange muligheder.

Hvad kan dit barn vælge?

Der er mange veje som dit barn kan gå ned af, når folkeskolen er overstået. Det kan føles stort og overskueligt, men der er garanteret en, som er den rigtige for dit barn. Derfor er det en god idé at være åbensindet og lytte til dit barn, og eventuelt præsentere muligheder som de ikke har overvejet. Så skal I nok sammen finde det rette valg.

Efterskole

Hvis dit barn vil prøve noget helt nyt, er efterskolen måske det rigtige valg. Her kan dit barn komme på en efterskole, som matcher dit barns interesser bedre end folkeskolen. Det kan være alt lige fra en Kristen efterskole, sport- og gymnastikefterskole eller en kunstefterskole. Her kan dit barn få venner for livet og mærke efter, hvad de måske kunne tænke sig at lave, når efterskoleåret engang slutter.                  

Erhvervsuddannelse

Der er ikke nødvendigvis sikkert, at dit barn skal læse en gymnasial uddannelse. Ja, mange går den vej og det er også det rigtige valg for mange. Men det er en god idé at finde ud af, om en erhvervsuddannelse passer bedre til dit barns interesser og drømme. Mulighederne er mange og kan være alt lige fra gartner, kok, tømrer og meget, meget mere.

Udveksling i udlandet

Hvis der ikke er noget i Danmark, som lyder specielt tillokkende, kan dit barn prøve et udvekslingsophold i udlandet. Her kan dit barn opleve en ny kultur, bo hos en værtsfamilie og måske endda lære et nyt sprog. Så hvis dit barn har en drøm om at opleve verden, så kan dette være det helt rigtige valg. På den måde får dit barn en uforglemmelig oplevelse.