Neopren sko til vinterbadning

Gennem de senere år er vinterbadning blevet populært som aldrig før. Pludseligt er det noget alle gør og det er der faktisk flere gode grunde til. Tidligere var vinterbadning primært henvendt til ældre mennesker, men i dag er det populært som aldrig før.

Vi har samlet en få række tips til vinterbadning og gjort det letlæst. På denne side har vi samlet nogle af de mest væsentlige ting, som du skal være opmærksom på og hvilket produkter du skal overveje før dit eventyr. Et par neopren sko til vinterbadning er blandt andet et must, men mere om det senere.

Vinterbadning er sundt for krop og sjæl

Vinterbadning er ikke bare isnende koldt, nej vinterbadning har faktisk en række rigtig gode egenskaber og det bidrager positivt til sundhed, velfærd og det vi kalder “det gode liv”. Vinterbadning er i sagens natur sundt for sjælen og det er samtidigt en social aktivitet.

Officielt starter sæsonen for vinterbadning d. 1 Oktober, men det afhænger også meget af vejret. Vinterbadning skal være en kold fornøjelse, det er nemlig en af de faktorer som spiller ind, når det kommer til krop og sjæl og fornøjelsen ved, at hoppe i det kolde vand. Det kolde vand chokere kroppen og udløser adrenalin og endorfiner i kroppen. Nogle beskriver det kolde vand som nærmest en rusende effekt og det er der faktisk flere som mener. Mange elsker vinterbadning og beskriver følelsen som noget man bare skal have igen og igen. Det er sundt og særdeles afstressende.

Selvom vinterbadning er fantastisk for krop og sjæl, så er det altså også koldt. Det er ikke en ting man skal spøge med, for vinterbadning kan også være farligt hvis man ikke tænker sig om. Du har blandt andet brug for et par neopren sko, som kan fungere som badesko. Neopren badesko er med til at beskytte dine fødder mod sten, skarpe kanter og glasskår i vandkanten. Det er vigtigt at du bruger et par neopren badesko, da det vil minimere chancen for at træde på noget skarpt og det vil være synd.

Ser du dig rundt blandt vinterbadere vil du hurtigt se, at langt de fleste vinterbadere bruger neopren sko, men mange benytter sig også af et håndklæde poncho. En håndklæde poncho er med til at sørge for, at du ikke bliver kold, og samtidigt er det perfekt til at klæde om før og efter du har været ude at vinterbade.