Sådan holder børnenes tøj længere

Vi lever i en verden, hvor smid-ud-kultur ikke længere er forsvarligt, og derfor er det vigtigt at skåne Jordens ressourcer så meget som muligt. Dine børn vokser med lysets hastighed mere end et årti, og derfor ryger meget tøj op på loftet eller direkte i skraldespanden hvert år. For at undgå og bekæmpe tøjspild så godt som muligt, kan du læse med her, hvor du får tips til at undgå unødvendigt tøjspild!

Sæt navn i tøjet

Har du også før oplevet at spørge dit barn, hvor deres splinternye trøje nu er blevet af, hvortil de svarer, at de vist har mistet den henne i skolen? Der er ikke noget mere frustrerende som forælder at måtte se til, mens ens børn forlægger og bytter tøj. Og lige meget nytter det at kigge i glemmekassen, hvor der ligger flere af de samme trøjer, eller at der måske slet ikke ligger en eneste, der ligner den. Du kan muligvis redde op til flere bluser og bukser årligt, hvis du i stedet får indlagt strygemærker med barnets navn i tøjet. Strygemærkerne kan hjælpe dig og dit barn med selv at kunne finde frem til sin egen trøje. Andre forældre vil også opdage, hvis deres barn kommer hjem med en trøje, med et strygemærke med dit barns navn på!

Sy tøjet og tag pletter hurtigt

Kommer der pletter på børnenes tøj, kan tanken om at skrubbe dem af give sved på panden. Selvfølgelig har de væltet sig i mælkebøttesaft og legede vandkrig med rødbedesaft! Og den frie leg skal børnene endelig blive ved med. Men selvom det kan være fristende blot at give op på mareridtsskrubberiet, gør du miljøet en stor tjeneste ved at finde måder at fjerne pletterne på. Vand og eddike eller mildt opvaskemiddel kan gøre mirakler for dit barns tøj og for miljøet, når du sparer jer den nye trøje!