Sådan kan du få hjælp til koncentrationsbesvær

Døjer du med koncentrationsbesvær og udfordringer med at koncentrere dig? Det er noget, der er rigtig mange, der bøvler med – nogle mere end andre. Hvis du har en spektrumforstyrrelse og for eksempel er diagnosticeret med ADHD kan det være noget af det, der giver dig udfordringer – men det kan også sagtens gøre sig gældende for mennesker, der ikke har en diagnose. Uanset hvad der gør sig gældende for dig, kan det være enormt forstyrrende i en hverdag.

Mange studerende, der oplever koncentrationsbesvær beskriver, hvordan man næsten kan få dårlig samvittighed, fordi man ganske enkelt ikke er i stand til på samme måde at studere og lære det samme som sine medstuderende. I folkeskolen eller gymnasiet kan det betyde, at barnet eller det unge menneske kan have svært ved at følge med, og for nogle fører det desværre også drillerier med sig. Heldigvis findes der mange værktøjer, der kan hjælpe mod koncentrationsbesvær.

Lær teknikker, der giver ro

Noget af det, der virker bedst mod koncentrationsbesvær, er, at man finder teknikker, der fungerer. Måske du har prøvet dig med forskellige timere, hvor du skal læse eller koncentrere dig om andet i et bestemt tidsrum, hvorefter du får en pause, før du starter forfra igen. For andre er det det at lytte, der er svært – og så er det måske gavnligt at have noget, man kan sidde med i hænderne, så man bliver stimuleret og kan koncentrere sig.

Der findes efterhånden så mange hjælpemidler, at de fleste kan finde noget, der giver en eller anden form for ro og kan hjælpe med koncentrationen. Hvis udfordringen ligger i, at der kommer for mange indtryk udefra, kan et par lydisolerende hørebøffer være løsningen, der gør, at du kan sidde lidt i din egen verden, mens du arbejder, uden der er forstyrrende elementer, der går ind og får dit koncentrationsbesvær til at blusse op.