Sådan møder du dit gamerbarn i spillene

Har du et eller flere børn, der elsker at bruge timevis med snuden presset helt op mod den digitale kasse på skrivebordet? Flere børn hænger ud med deres venner gennem computerspillene. De snakker med hinanden i hovedtelefoner, og skaber minder gennem digitale fælles oplevelser. Savner du at være i kontakt med dine børn, kan du forsøge at komme til dem. Læs med her!

Spil sammen

Der kan være adskillige årsager til, at dit barn er faldet for computerspilsverden. Nogle børn elsker blot universet og at blive udfordret på strategi, orientering og fingerfærdigheder. Andre børn kan have et stort behov for at kunne isolere sig, og her kan computerspil være en tryg verden at isolere sig i. Som forælder kan det være besværligt at stå på den anden side af. Og derfor skal du ind i spillenes verden!

For at du og dit barn har de optimale forudsætninger for kvalitetstid, bør I lede efter det bedste fibernet, så universet og jeres leg ikke bliver forstyrret af dårlig netforbindelse. Du og dit barn kan sidde ved siden af hinanden eller over for hinanden og spille et spil, dit barn elsker. Eller I kan prøve et nyt spil sammen. Her kommer nogle forslag!

Minecraft sammen

Der er flere spil, I kan spille sammen gennem en online forbindelse. Du har helt sikkert hørt om Minecraft, der efterhånden kan kaldes et ældre spil, men som stadig vinder indpas hos de unge. Minecraft er let af lære med sit rolige tempo og simple design. Der er en ganske god sandsynlighed for, at du allerede har prøve at spille det før.

Du har måske hørt dit barn sige LOL og WOW før, men uden at bruge det som udråbsord. Det er fordi, dit barn spiller League of Legends og World of Warcraft, som også foregår online.

God fornøjelse med den online legetid med dit barn!