Vinyl klikgulve: Alt du skal vide om denne populære gulvtype

En af tidens absolut mest populære gulvtyper er vinyl klikgulv, men hvad er et vinyl klikgulv egentlig? Det får du svaret på her.

Vinyl klikgulv, klikvinyl eller vinylgulv med kliksystem, man siger at kært barn har navne og vinyl klikgulve er da også nærmest på rekordtid blevet en af de mest populære gulvtyper og med god grund, da gulvtypen både er yderst alsidig og har en lang række praktiske egenskaber.

Et vinyl klikgulv er en videreudvikling af den klassiske rullevinyl. Men hvor rullevinylen bliver solgt metervis med en bredde på typisk 3 eller 4 meter, så er klikvinylen i enten stav-, planke- eller fliseformat og så har den som navnet antyder et integreret kliksystem. En rullevinyl skal ved flader på over 20 m2 fuldlimes til undergulvet, hvilket gør montagen besværlig at håndtere og som samtidigt gør det besværligt at fjerne gulvet igen. Vinyl klikgulvet derimod kan takket være det integrerede kliksystem lægges som et svømmende gulv, der er meget lettere selv at lægge.

Langt de fleste klikvinyler er naturtro gengivelser af enten trægulve eller klinker og klikvinylerne har ofte en 3D overfladestruktur, der gør, at gulvene er særdeles virkelighedstro at se på.

Vinylgulve er generelt en praktisk gulvtype og det gælder også for vinyl klikgulve. Gulvtypen er let at rengøre og vedligeholde, samtidig er gulvene ofte slidstærke og kan klare udfordringerne i en travl moderne hverdag.

Takket være den bløde vinyloverflade giver klikvinyler mindre trinstøj end eksempelvis træ- eller laminatgulve. Nogle klikvinyler har desuden et integreret korklag og kan derfor anvendes som akustikgulv. Vinyl klikgulve har også en fremragende gangkomfort, der gør, at gulvene er behagelige at gå og stå på.

Selvom vinyl klikgulve stadig er en forholdsvis ny gulvtype, så findes der allerede mange smukke gulve at vælge imellem og klikvinyler er derfor et spændende alternativ til et trægulv, et laminatgulv eller en klinke. Udover på badeværelset kan vinyl klikgulve lægges i hele boligen.